AKTUELNO

Glavna urednica srpske redakcije "Sputnika" Ljubinka Milinčić, novinar "Večernjih novosti" Dragan Vujičić i Vlade Radulović vojni analitičar komentarisali su gostujući u Novom jutru aktuelne političke teme, kao i posetu pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesa Mičela Srbiji.

Kako je navela Milinčić, Mičel je posalat da nam kaže šta Amerika očekuje i doneo je istu politiku koju je Amerika i ranije vodila prema nama.

Ona se osvrnula i na optužbe Velike Britanije da Vladimir Putin kriv za trovanje ruskom špijunašpijuna Sergeja Skripalja i njegove kćerke Julije.

- Stvarno nisam nikada videla takvu retoriku, to je prosto bilo degutantno. Valjda prvo birate kome bi to moglo da koristi, Vladimiru Putinu sigurno ne imajući u vidu da je u toku predizboena kampanja i da predstoji Svetsko prvenstvo u fudbalu – rekla je Milinčić.

Foto: Printscreen

Kako je dodala, Britanija je morala čim je konstatovala da je otrovan ruskim gasom, da uključi Rusiju u analizu.

Prema njenim rečima, neprihavtljivo je da London daje rok Rusiji da odgovori na njihove optužbe.

Vlade Radulović vojni analitičar navodi das u svi obaveštajci svesni opasnosti u kojoj se mogu naći, ted a nema razloga očekivati intervenciju Velike Britanije.

- Svako ko se prihvati posla obaveštajca, naročito ako prohvatite da budete dvostruki ili trostruki agent, prihvatate sve potencijalne konsekvence koje mogu da vam se dese – naveo je Radulović.

Dragan Vujičić, novinar "Večernjih novosti" je naveo da su nesuglasice vezane za trovanje ruskog špijuna poslednja u nizu nesuglasica između Trampa i Tilersona.

Foto: Printscreen

-Smena Tilersona nije neočekivana. Tilerson je izabran kao ekonomski diplomata zbog veza sa Rusijom. Bilo je niz nesuglasila, a poslednja je bila oko ruskog agenta koji je otrovan – naveo je Vujićič.

#Donald Tramp

#Političar

'